Taai Taai van bakker Spikman

Molen Welgelegen kreeg dit recept van de dochter van bakker Spikman. Het kost even tijd, want het deeg moet een nacht rusten. Maar dan heb je hele lekkere, zelf gebakken, taai taai. Altijd lekker, nog mooier als je een taaiplank hebt.

Ingrediënten
250 gram roggebloem*
190 gram patentbloem*
7 gram speculaaskruiden*
8 gram anijspoeder
15 gram bakpoeder*
190 gram honing*
190 gram donkerbruine basterdsuiker
125 ml water
*te koop bij molen Welgelegen

Voorbereiden (dag van te voren)
Roggebloem en patentbloem door elkaar mengen.
Water met honing en suiker koken. Dit honing-suikermengsel door de bloem roeren (plakt!).
In huishoudfolie pakken en een nacht op kamertemperatuur laten liggen.

Voorbereiden
Speculaaskruiden, anijspoeder en bakpoeder door elkaar mengen en dan goed door het deeg heen kneden. Bloem op het werkblad strooien en dan het deeg uitrollen op 1-1,5 cm dikte. Bakken kan als plak, maar ook door vormpjes uit te steken.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Taai bestrijken met water voor het in de oven gaat.
15-18 minuten in de oven en dan voelen. Druk op de taai om te kijken of het goed gaar is. Het moet niet te zacht aanvullen.
Uit de oven het taai nogmaals met wat water bestrijken.

Genieten maar!!