Steun de molen

Korenmolen Welgelegen is een rijksmonument. Aanvankelijk stond de molen in het open veld achter de Fok, maar sinds begin 20ste eeuw is hij omringd door een karakteristieke en gezellige woonwijk in het centrum van Heerenveen. Om hier te overleven is onderhoud nodig, om te kunnen functioneren is wind nodig en om een historisch monument van waarde te zijn moet ook de ruimtelijke omgeving niet teveel worden verstoord. Dit zijn dan ook de werkdoelen van de Stichting Molen Welgelegen, sinds 2007 de eigenaar van de molen.

Voor het realiseren hiervan heeft de Stichting steun nodig en daarvoor doen we graag een beroep op u. Dit steunen kan o.a. door donateur of sponsor te worden.

Donateurs

De Stichting kent sinds haar oprichting in 1994 trouwe donateurs die jaarlijks hun steun leveren aan beheer, onderhoud en restauratie. Donateurs kunnen individuen zijn of organisaties.  Donateurs ontvangen jaarlijks een nieuwsbrief in de vorm van een Molenaarsverslag van het afgelopen jaar en zijn van harte uitgenodigd bij de diverse activiteiten op de molen, zoals de Nationale Molendag, Friese Molendag en open monumentendag.
Iedereen kan donateur worden. De minimale bijdrage is € 7,50 per jaar.
U wordt donateur door onderstaand formulier in te vullen. Via de penningmeester ontvangt u vervolgens een bevestiging en een acceptgiro.
Hoe wij met uw gegevens omgaan vindt u in onze privacyverklaring.

IMG-20190511-WA0009
IMG-20171011-WA0000
IMG_7494
Logo-molen-welgelegen-jpg

Sponsoren

Naast vaste donateurs werft de Stichting sponsors voor de uitvoer van noodzakelijke, grote en duurdere projecten.  Zo werden in 1991 de kap van de molen en het wiekenkruis vernieuwd en werd de molen opnieuw gerietdekt.  In 2011 kreeg de molen nieuwe roeden en werd er een nieuw wieksysteem aangebracht waardoor ook bij minder wind en meer windbelemmering, de molen kan draaien. Daarvoor wierven we donateurs en schreven we het bedrijfsleven aan voor een grotere  bijdrage “met tegenprestatie”. Beide acties waren succesvol.

Wij stellen het zeer op prijs als mensen of organisaties de molen willen sponsoren. Omdat het dan om grotere bedragen gaat willen we daarover graag persoonlijk met u in gesprek  over uw wensen en over de tegenprestaties die wij kunnen leveren.

  Uw naam (verplicht)

  Uw organisatie

  Uw adres (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Telefoon

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  captcha