Rondleiding (groepen – scholen)

Molens zijn samen met klompen en tulpen een nationaal symbool. De ruim 1000 molen in Nederland zijn met regelmaat zichtbaar in het ons landschap en hoe belangrijk ze waren is nog steeds te horen in onze taal. Denk maar aan uitdrukkingen als Wie het eerst komt, het eerst maalt….een klap van de molen krijgen….met molentjes lopen..enz.
Een bezoek aan een molen blijkt, voor jong en oud, altijd weer indrukwekkend. Als molenaars willen we graag mensen ontvangen en rondleiden op onze molen. U bent altijd welkom op zaterdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Dan draait de molen meestal en wordt er regelmatig ook gemalen. U kunt zo binnen komen lopen. Als u echter meer wilt dan alleen een kijkje nemen of u komt met een grotere groep, neem dan van te voren contact met ons op. Dan kunnen we ook tijd voor u vrijmaken.

Het is ook mogelijk om op afspraak op andere dagen een bezoek te brengen. We ontvangen regelmatig schoolklassen en andere groepen.  Voor de hoogste groepen van de basisschool beschikken we over een leskist. Daarin zitten materialen waarmee leerlingen in kleine groepen en proefondervindelijk leren welke functies molens kunnen vervullen en hoe de techniek van molens werkt. Na zelfwerkzaamheid onder leiding van de docenten kunnen ze dan op onze molen komen kijken hoe het in het echt gaat. Op afspraak kunt u de leskist op zaterdag komen bekijken.

Voor alle verdere informatie, afspraken en vragen neem contact op met de molen via het contactformulier.