Sûkerbôle

Ingrediënten sûkerbôlemix van de molen: tarwebloem, tarwegluten, kaneel, gist en suikergrein

Recept
500 gram sûkerbôlemix
2 dl melk
3 eetlepels gembervocht
85 gram boter
2 eieren
10 gram zout
150 gram suikergrein

Verwarm de melk met de boter totdat de boter gesmolten is. Meng hier de sûkerbôlemix (zonder het suikergrein) door plus het gembervocht, de eieren en het zout. Kneed het deeg goed door.
Laat het deeg vervolgens op een warme plaats 45 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in drie delen en vorm elk deel ter grootte van de broodvorm. Leg het eerste deel onderin de met boter besmeerde broodvorm. Strooi de helft van het suikergrein erover. Leg het tweede deel van het deeg er boven op. Weer suikergrein en dan het derde deel van het deeg.
Laat het deeg nog 10 min narijzen in de vorm.
Bak het in een warme oven (210 C) in 30 minuten gaar en bruin.

Voor mensen met een broodbakmachine:
Om de anti-aanbaklaag in de machine te beschermen mogen er geen scherpe delen in het deeg worden verwerkt. Suikergrein is zo’n scherp bestanddeel.
Het is natuurlijk wel mogelijk om het deeg in de machine te kneden.
Haal daarna het deeg uit de machine en kneed met de hand de suikergrein er doorheen. Daarna rijzen en bakken als boven.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.