Pepernoten

Bron: Laura’s Bakery  https://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/

voor ongeveer 70 stuks

Ingrediënten
1 zakje pepernotenmix
– 250 gram zeeuwse bloem
– 3 tl bakpoeder (10 gram)
– 125 gram donkerbruine basterdsuiker
– 4 theelepels speculaaskruiden
– mespunt zout
100 gram koude harde boter
6 eetlepels melk

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle droge ingrediënten uit de mix (bloem, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden en zout) door elkaar. Voeg de boter en melk toe en kneed met de hand tot een stevige bal. Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast.
Draai balletjes ter grootte van een flinke knikker. Druk ze een beetje plat op de bakplaat.

Bak de pepernoten ongeveer 25 minuten.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.