Brood van zesgranenmix

Ingrediënten zesgranenmix: Tarwebloem, roggemeel, tarwevlokken, havervlokken, gerstevlokken, soja, lijnzaad, tarwegluten, suiker, sojabloem, gerstemoutmeel, dextrose, E482, plantaardige olie (deels gehard), E472e, suiker (gebrand) E300, E920, enzymen. Zout.

Recept
500 gram zesgranenmix*
310 ml water
7 gram droge gist / 15 gram verse gist**
Scheutje (zonnebloem)olie of beetje boter

Doe het water, de olie, gist en het zout in een kom. Voeg de zesgranenmix toe en kneed ongeveer 9 minuten.
Laat dit deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats onder een vochtige theedoek.
Vouw het deeg in een broodvorm en doe het in het bakblik. Onder de doek laten rijzen tot het brood boven het bakblik komt.
Bak in een voorverwarmde oven op 210 graden in 35/40 minuten gaar en bruin.

*De zesgranenmix bevat zout. Dit hoeft dus niet te worden toegevoegd.
** Alleen toevoegen bij de zesgranenmix zonder gist.