Speculaasjes

Photo by Pille-Riin Priske on Unsplash

Ingrediënten:
150 g bloem
mespunt zout
75 g donkerbruine basterdsuiker
1 el speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
100 g harde boter

Extra: speculaasplank of deegstekertje

Bereidingswijze:
Meng bloem, zout, basterdsuiker, speculaaskruiden en bakpoeder. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Zet het deeg tenminste 2 uur in de koelkast.
Bestuif een speculaasplank met bloem of maïzena, druk het deeg in de openingen en maak de bovenkant glad met de achterkant van een mes.
Verwarm de oven tot 160°C (heteluchtoven).
De koekjes uit de plank slaan, op de bakplaat leggen en midden in de oven bakken. De baktijd is 20 tot 25 minuten.

Tip: heeft u geen speculaasplank, dan kunt u ook met een uitstekertje koekjes uitsteken.

Laat een reactie achter

vier × vijf =