Kruidkoek

Ingrediënten kruidkoekmix: Tarwemeel en –bloem, koekkruiden, suiker, krenten, rozijnen, bakmeel. (kan sporen van noten en sesam bevatten).

Recept:
650 gram kruidkoekmix
3,5 dl melk (of 363 gram melk)
50 gram boter

Bereidingswijze:
De melk en de boter samen in een pannetje verwarmen totdat de boter is gesmolten.
Vermeng het melk-botermengsel met de de kruidkoekmix. Roer het goed door en laat het mengsel 5 minuten rusten.
Doe het mengsel vervolgens in een ingevet bakblik of cakevorm.
Verwarm de oven op 175 graden en bak de kruidkoek in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar.

Varianten:
Met allerlei toevoegingen is het mogelijk om de kruidkoek helemaal naar eigen smaak te maken. Denk bijvoorbeeld aan noten of gedroogd fruit zoals cranberries of stukjes abrikozen.
De kruidkoek wordt wat pittiger met wat zwarte peper en gember (vers of geconfijt).