Bron: www.chickslovefood.nl
Ingredienten
200 gram mozzarella
200 gram zongedroogde tomaten
100 gram pijnboompitten
1 hand verse basilicum
2 eetlepels italiaanse kruiden
500 ml karnemelk
10 gram gedroogde gist
2 eetlepels suiker
500 gram bloem
1 ei
3 theelepels zout
(zonnebloemolie)
Recept
Snijd de mozzarella, zongedroogde tomaten en basilicum in kleine stukjes.
Verwarm ondertussen de karnemelk in een pannetje tot het lauwwarm is.
Meng de gist en suiker eerst in een kommetje en doe vervolgens bij het pannetje met karnemelk.
Zeef de bloem in een grote kom.
Klop het ei los in een kommetje.
Voeg het ei, de karnemelk met gist en het zout toe aan de bloem. Roer door elkaar tot een samenhangend beslag.
Meng de mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum, italiaanse kruiden en pijnboompitten door het beslag.
Dek de beslagkom af met een warme, vochtige doek.
Laat het beslag een uur rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld op de verwarming.
Bakken
Verwarm de olie in een frituurpan tot 180 graden.
Schep bolletjes van het beslag (ongeveer een soeplepel groot) en bak ze in vijf minuten gaar. Keer ze gedurende deze vijf minuten regelmatig, zodat beide kanten goudbruin kleuren.
Schep de oliebollen uit de frituurpan en laat ze goed uitlekken. Leg ze op wat keukenpapier.