Bron: Rutger bakt https://www.rutgerbakt.nl/recept-dikke-speculaasbrokken/
Voor het deeg
250 gr Zeeuwse bloem*
140 bruine basterdsuiker*
mespunt zout*
4 tl speculaaskruiden*
10 gram bakpoeder*
120 gr boter, op kamertemperatuur
¼ citroen, rasp
30 ml melk of karnemelk
* zit in de speculaasmix
Verder nodig
extra bloem, voor het uitrollen
1 ei, losgeklopt
blanke amandelen, om te garneren
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en meng deze tot een samenhangend deeg. Kneed vooral niet te lang door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur, maar liever een hele nacht, rusten in de koelkast.
Haal het deeg een uur voor gebruik uit de koelkast, anders is het keihard. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed het deeg voor gebruik nog kort door. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter en snijd het eventueel bij tot een mooie ‘brok’.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Decoreer het deeg met de amandelen en bestrijk het daarna nogmaals met ei. Bak de speculaasbrokken in 45-55 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.