Brood van Welgelegenmix

Ingrediënten Welgelegenmix: tarwemeel, roggemeel, roggebloem, gekneusde tarwe, sesam, gebroken lijnzaad

Recept
500 gram Welgelegenmix
340 ml water
7 gram droge gist of 15 gram verse gist*
2% (bakkers)zout
scheutje olie of wat boter

Doe 340 ml water in een beslagkom en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Voeg de broodmix, gist en zout toe en kneed circa 9 minuten. Laat het deeg daarna op een warme plek een uur rijzen. Dek de beslagkom tijdens het rijzen af met een vochtige theedoek.
Na deze eerste rijs het deeg opnieuw voor enkele minuten kneden en vervolgens in een broodvorm vouwen en in een bakblik doen. In het bakblik het deeg opnieuw laten rijzen op een warme plek, gedurende een uur of totdat het brood hoog genoeg is.

De oven voorverwarmen op 240 oC. Bij het in de oven zetten van het brood de temperatuur terugdraaien naar 210 oC. Afbakken in 30 tot 35 minuten.
Eventueel een bakje heet water in de oven zetten voor een mooiere korst.

*Alleen gist toevoegen als de mix zonder gist is.