Brood van terpenmix

Ingrediënten terpenmix: Tarwemeel, roggemeel, tarwevlokken, havervlokken, getoaste sojanuts, zonnebloempitten, lijnzaad, tarwegluten, suiker, sojabloem, gerstmoutmeel, dextrose, emulgator E482, E472e, geheel gehard plantaardig vet, plantaardige olie, suiker (gebrand), E300, E920, enzymen.

Recept
500 gram terpenmix
320 ml water
7 gram droge gist / 15 gram verse gist*
2% (bakkers)zout (10 gram)
Scheutje zonnebloemolie of beetje boter

Doe 320 ml water in een beslagkom en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Voeg de broodmix, gist en zout toe en kneed circa 9 minuten. Laat het deeg daarna op een warme plek een uur rijzen. Dek de beslagkom tijdens het rijzen af met een vochtige theedoek.
Na deze eerste rijs het deeg opnieuw voor enkele minuten kneden en vervolgens in een broodvorm vouwen en in een bakblik doen. In het bakblik het deeg opnieuw laten rijzen op een warme plek, gedurende een uur of totdat het brood hoog genoeg is.

De oven voorverwarmen op 240 oC. Bij het in de oven zetten van het brood de temperatuur terugdraaien naar 210 oC. Afbakken in 30 tot 35 minuten.
Eventueel een bakje heet water in de oven zetten voor een mooiere korst.

*Alleen gist toevoegen als de mix zonder gist is.