Maïsbrood

Welgelegen verkoopt een mix voor maïsbrood van Zeelandia. Dit is een meergranenbrood met o.a. mais en zonnebloempitten.

Ingrediënten: Tarwebloem, geëxtrudeerde maïsgries, zonnebloempitten, tarwegluten, maïsmeel, plantaardige olie (raapzaad, sesamzaad), gejodeerd zout (1,5 %), dextrose, emulgator E472e, specerijen, meelverbeteraar E300, E920, enzym

Recept:
500 gram Fiesta Panovite Maïs
6 gram droge gist of 15 gram verse gist
270 ml lauw water
1 el olie (bij bakken in de broodbakmachine)
LET OP: geen zout meer toevoegen

Kneed alle ingrediënten goed door tot een soepel, niet-plakkerig deeg.
Laat het deeg vervolgens op een warme plek ongeveer een uur rijzen.
Na deze eerste rijs het deeg opnieuw voor enkele minuten goed doorkneden.
Dan het deeg in een ingevette en met bloem bestoven broodvorm (22 cm) plaatsen. De vorm met deeg weer voor ongeveer een half uur op een warme plek zetten voor de 2e rijs. Dit kan ook in de oven op 30 graden.
Als het brood is gerezen, de oven voorverwarmen naar 230 graden. Het brood bakken voor circa 20 minuten.
Eventueel een bakje met heet water onder in de oven zetten. Het stoom zorgt voor een mooie korst.
Het brood laten afkoelen op een rooster buiten de oven.

Voor de broodbakmachine: Programma: normaal / witbrood