Taaitaai

Bron: 24kitchen
Klik op de link voor een filmpje over het maken van het recept.
LET OP: Het deeg moet een nacht rusten.

Ingrediënten
– 80 ml water
– 130 gram honing
– 170 gram bruine basterdsuiker
– 230 gram (tarwe)bloem
– 200 gram roggebloem of -meel
– 1 mespuntje zout
Taaitaaideeg
– 1 theelepel anijszaad
– 20 gram bruine basterdsuiker
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze
Deeg: Breng het water met de honing en de bruine suiker aan de kook. Meng met de beide bloemsoorten en het zout. Meng tot een kleverig deeg. Laat het deeg afgedekt 1 nacht rusten bij kamertemperatuur.
Taaitaaideeg: Verwarm de oven voor op 210 C. Vijzel het anijszaad tot poeder. Meng een scheutje water met de basterdsuiker en het anijspoeder en bakpoeder. Kneed het mengsel door het geruste deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dik.
Steek vormen uit met een poppetjessteker en verdeel het uitgestoken deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de taaitaaipoppen in 12 minuten goudbruin en gaar.

Laat een reactie achter

2 − 1 =