Pannenkoeken

Ingrediënten pankoekmix: tarwebloem (50%), tarwevolkorenmeel (33%) en boekweitmeel (17%)

Recept
250 g pankoekmix van de molen*
2 eieren
500 ml melk
snufje zout
boter voor het bakken

Zeef de mix met een snufje zout boven een kom. Voeg de 2 eieren en de melk toe.
Klop tot een beslag en blijf kloppen tot alle klontjes er uit zijn. Het beslag moet vloeibaar zijn. Als het beslag te dik is voeg dan nog wat melk toe.
Laat een koekenpan met een anti-aanbaklaag goed heet worden en smelt een klontje boter. Giet zoveel beslag in de pan dat de bodem bedekt is. Zet het vuur niet te hoog. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek dan om.

Variant spekpannenkoeken
Smelt een klontje boter in een hete koekenpan. Bak hierin plakjes spekjes voor één pannenkoek iets krokant (1-2 minuten). Schenk er dan pannenkoekenbeslag over heen en bak verder als gewone pannenkoeken.

Variant kaaspannenkoeken
Smelt een klontje boter in een hete koekenpan. Schenk de helft van het beslag voor één pannenkoek in de pan en verdeel goed over de bodem. Leg er dan plakjes kaas in en schenk de andere helft van het beslag er over heen. Bak aan twee kanten.